Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Emberi és állati fekáliával szennyezett kozmetikumokat kenegettek magukra gyanútlan vásárlók

A Los Angeles-i rendőrség 700 ezer dollár, azaz nagyjából 176 millió forint értékben foglalt le hamisított kozmetikumokat, amelyek állati és emberi ürülékkel, valamint különböző baktériumokkal voltak szennyezettek – jelentette a helyi sajtó. A hamis sminkek olyan ismert márkák koppintásai voltak, mint az Urban Decay, a NARS, a MAC vagy a Kylie Cosmetics.

A hatóságok azután kezdtek nyomozni, hogy több vásárló is felvette a kapcsolatot a nagy márkákat gyártó cégekkel, arra panaszkodva, hogy a termékek használata után kiütések és egyéb bőrproblémák keletkeztek rajtuk.

Miskolc, 2015. július 17.
Lefoglalt, 428 millió forint összértékû hamis parfümszállítmány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyõri Fõigazgatóságán Miskolcon 2015. július 17-én. A NAV munkatársai az M3-as autópályán egy lengyel kamion ellenõrzésekor találták meg a hamis termékeket.
MTI Fotó: Vajda János

Állati vizelet is lehet a hamis parfümben

Az egészséget is veszélyeztethetik a pancsolt illatszerek.

Mint kiderült, mindannyian a Los Angeles-i divat negyedben, a Santee Alley nevű piacon vették a kozmetikumokat. A rendőrség hamisításellenes csoportja 21 üzletben foglalt le termékeket, és hat bolttulajdonost tartóztattak le.

Rick Ishitani rendőrnyomozó a helyi sajtónak elmondta: az ár alapján nagyon jól el lehet dönteni, hogy valami hamisítvány-e. „Ha valamit 50, vagy  75 százalékkal olcsóbban tud megvenni, az jól jelzi, hogy valami nem stimmel” – közölte a nyomozó.

Ishitani közlése szerint a lefoglalt termékek vizsgálata kiderítette, hogy nagy mennyiségben tartalmaztak különböző baktériumokat, valamint állati és emberi ürüléket. Szerinte a székletdarabok „valahogy belekeveredtek a termékekbe, amit a garázsukban vagy a fürdőszobájukban készítettek”.

Leave a Reply