Kiengedték a börtönből a Sukoró-ügyben elítélt Császy Zsoltot

Hét hónap raboskodás után szerdán kiengedték a börtönből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt értékesítési igazgatóját, a Sukoró-ügyben elítélt Császy Zsoltot.

Budapest, 2016. január 5.
Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatója (b) Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke társaságában Tökölön, mielőtt bevonult a börtönbe 2017. szeptember 19-én. Császy Zsoltot június 8-án, Tátrai Miklóssal együtt, harmadfokon ítélte jogerősen letöltendő börtönbüntetésre a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében. Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi igazgatója három, Császy Zsolt két és fél év börtönbüntetést kapott.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Gyurcsány a börtönig kísérte Császyt

A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, egy ártatlan ember vonul börtönbe.

Császy Facebook oldalán azt írja:

Jó hírrel szolgálhatok, újra itthon vagyok! A mai nappal elhagyhattam a börtönt és háziőrizetként működő reintegrációs őrizetre változtatták a helyzetemet. Felszabadulásunk korábbi ünnepén, április 4-én a bíróság helyt adott kérésemnek és április 11-i hatállyal hazaengedett.

A részletekről később, egyelőre csak meg szeretném, illetve meg szeretnénk köszönni Nektek mindazt a szolidaritást és támogatást amit kaptunk Tőletek az elmúlt több mint fél évben! Az igazság ezzel még nem győzött, de egy újabb lépést tettünk felé, hogy ez is megtörténjen! Andikának köszönöm az eddigi tudósításait, de most már újra a fedélzeten vagyok.

(Andi: Hálásan köszönöm a sok jó szót, bíztatást, az erőt, amit adtatok! Nagy öröm a mai nap, de sajnos még nincs vége megpróbáltatásainknak.)

Leave a Reply