Rossz hírek Mészöly Kálmán állapotáról

A Nemzeti Sportnak sikerült beszélnie Mészöly Gézával, a jelenleg is kórházban kezelt egykori válogatott sztár és szövetségi kapitány Mészöly Kálmán fiával. A legendás Szőke Szikla hosszú ideje nincs jól, és noha néha javul az állapota, nem mehet haza.

Idő közben a János kórházból a Szent László kórházba szállították át, nincs étvágya, sokat fogyott, nincs jól.

Apu nincs jól, ezért haza kell utaznom. Erősödtek a gyomorpanaszai, ezért átszállították a László Kórházba. Sajnos megint nincs étvágya, alig-alig eszik, több kilót fogyott, így aztán újra fogytán az ereje, pedig ahhoz, hogy felépüljön, mozognia kellene. Speciális vizsgálatokat végeznek majd el, az sem kizárt, hogy kisebb beavatkozásra lesz szükség. Egyelőre szóba sem jöhet a szívműtét lehetősége, amelyről korábban szó volt, bár lekopogom, túl az infarktuson, a szívére azóta nem panaszkodik. Valamennyien nagyon várjuk, hogy erőre kapjon, és végre hazatérhessen. Nem panaszkodik, de látom rajta, és időnként hallom is tőle, hogy unja már a kórházi létet

– mondta a sportlapnak Mészöly Géza.

A Szőke Szikla játékos pályafutása során 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, 1964-ben Eb-bronzérmet nyert. Szövetségi kapitányként, három részletben összesen 61-szer ült a kispadon.

Leave a Reply