Emberi jogi bíróság elé citálták a férfi borbélyt, mert nem vágta le egy kislány haját

Pert indított egy ausztrál nő egy Sydney-ben dolgozó borbély ellen a diszkriminációs törvények megsértése miatt, mert a férfi nem volt hajlandó levágni a kislánya haját – jelentette a 9News. Sam Rahim az ausztrál televíziónak elmondta: az ügyvédként dolgozó nő még tavaly karácsony előtt tért be a lányával a borbélyüzletébe, ahol csak és kizárólag férfi vendégeket fogadnak.

„Udvariasan elutasítottam. Elmagyaráztam, hogy nincsen képesítésem arra, hogy nők, vagy lányok haját vágjam. Soha nem csináltam” – mondta el Rahim a 9Newsnak. A nő azonban nem tágított, és tovább követelte, hogy vágja le a lánya haját. Annak ellenére, hogy Rahim elmondta neki, hogy 3 női fodrászat is van üzlete közvetlen közelében.

Végül a nő dühösen elrohant, és Rahim elmondása szerint később a Facebookon kezdte el zaklatni a visszautasítás miatt. Majd márciusban megtudta, hogy pert indított ellene, nemi diszkrimináció vádjával. A férfi elmondta: most egy kisebb vagyont kell elkölteni ügyvédje, és feleségével együtt alig bírnak aludni esténként a per miatt, ami megélhetésüket fenyegeti.

Közben az ausztrál fodrászok érdekeit képviselő Australian Hairdressing Council elnöke kiállt Rahim mellett. Sandy Chong a 9Newsnak elmondta: a női és férfi fodrászat teljesen más technikákat és képzettséget igényel, és teljesen megérti, hogy miért utasította vissza, hogy egy lány haját vágja le.

A férfit beperlő anyuka azonban kitart igaza mellett. A televíziónak küldött közleményében kijelentette: Rahim azzal utasította el a lányát, hogy az üzletében csak férfiakat és fiúkat vállalnak. Szerinte a borbély egyszer sem jelentette ki, hogy nem elég képzett ahhoz, hogy női frizurát vágjon.

A férfi tárgyalását egy-két hét múlva tartják.

A kiemelt képen Sam Rahim. Fotó:9News

Leave a Reply