Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Heti 3,6 millióért bérelhető Matolcsyék barátjának balatoni háza, de valamiért nem megy az üzlet

Balatoni kiadó vendégházat keres? Potom 3,6 millióért ki is veheti egy hétre Matolcsy Ádám multimilliárdos haverjának szerény vendégházát

– írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

A független parlamenti képviselő szerint „pofátlanság, hogy a Nemzeti Bank sok-sok milliárdos megrendelésein meggazdagodott” Száraz István még külön kormányzati turisztikai támogatási is kapott, hogy megépíthesse ezt a Balatonakarattyán található top árkategóriás panziót.

A 24.hu három éve írta meg, hogy az Origo egykori tulajdonosa a Dry Beta Kft. nevű vállalkozáson keresztül a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program részeként 42 millió forintos támogatást kapott egy négycsillagos vendégház megépítésére.

A támogatásról a Pine Weekendhouse honlapján is megemlékeznek. Azt írják, hogy a pályázat keretében egy 12 férőhelyes, 236 négyzetméteres hasznos alapterületű panziót alakítottak ki. A projekt átfogó célja pedig az volt, hogy bővítsék „a szálláshelyek színvonalát” a városban és általában a balatoni régióban.

Száraz István 2020-ban lapunk kérdésére azt közölte, hogy 2019-ben kezdték meg a beruházást, és 2020 végén meg is nyitnak.

Hadházy képviselő szerint a kiemelkedő árfekvés ellenére  a panzió eddig nem sok bevételt produkált. A cégadatbázis szerint ugyanis a Dry Beta Kft., amelyet tavaly Dry Hospitalityre keresztelt át a tulajdonos, 2021-ben és 2022-ben is csak évi 12 milliós bevételt termelt a saját tulajdonú ingatlan bérbeadásából, ami annyit jelent, hogy legfeljebb két-három hétre adhatták ki a házat.

A képviselő szerint a szálláskereső programok azt mutatják, hogy a 6 szobás apartman csak egyben bérelhető, a téli hónapokra viszont minden napra „teltházat” ír a rendszer.

Gondolom, akkor nem vacakolnak a kiadással, vagy esetleg valaki ott lakik…

– írta közösségi oldalán Hadházy.

The post Heti 3,6 millióért bérelhető Matolcsyék barátjának balatoni háza, de valamiért nem megy az üzlet first appeared on 24.hu.

Leave a Reply