Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Négymilliós bírságot kapott a TV2, amiért Dzsudzsák Balázzsal egy étrendkiegészítőt reklámozott a Tények

3 millió 900 ezer forint bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a TV2 és a tenyek.hu médiaszolgáltatójára burkolt kereskedelmi közlemény sugárzása miatt.

Az NMHH közleménye szerint a Tények Plusz június 12-ei adásában egy étrendkiegészítőkből álló termékcsalád jótékony hatásairól, valamint egy magánrendelő szolgáltatásairól esett szó egy „közismert sportoló” történetén keresztül. A műsorban bemutatott termékek és orvosi kezelések ismertetése kereskedelmi célokat szolgált, azaz reklámokra jellemző módon a magánrendelő szolgáltatásainak igénybevételét és a termékcsaládba tartozó étrend-kiegészítők megvásárlását szorgalmazta.

Amint megírtuk, a TV2 hírműsorában Dzsudzsák Balázs felépülésével foglalkoztak, és a riportnak álcázott reklámban hangsúlyozták, hogy „egy különleges, Magyarországon egyedülálló kollagénpor segítette a regenerációját”. A focista felépülését segítő terméket kiemelve mutatták, miközben az italpornak Dzsudzsák a reklámarca.

The post Négymilliós bírságot kapott a TV2, amiért Dzsudzsák Balázzsal egy étrendkiegészítőt reklámozott a Tények first appeared on 24.hu.

Leave a Reply