Hír-portál.eu - Hírek Külföldről & Belföldről

Károly király és Kamilla királyné vacsorán vettek részt szerda este a Versailles-i palotában, miután három napra Franciaországba látogattak Emmanuel Macron francia elnök meghívására.

A királyné a néhai Erzsébet királynő zafírból és gyémántból készült nyakláncát és karkötőjét viselte a fényűző estén. A nyakláncot és az ahhoz illő fülbevalót II. Erzsébet apja ajándékozta a néhai uralkodónak az esküvője napján 1947-ben, a karkötőt később maga a királynő rendelte meg az 1960-as években.

A királynő stílusörökségéről nemrég írtunk, Kamilla kapcsán például ezt:

Kamilla királynénak van egy szép fejlődési íve a stílus terén: fiatalkorában férfiasabb vonalvezetésű, markánsabb darabokat viselt, ami érthető, hiszen egy többnyire protokolltól mentes életmódot folytatott addig, amíg be nem került az uralkodóházba. Nála egyébként megfigyelhető, hogy Erzsébettel ellentétben nem is nyúl a túl élénk színekhez, leggyakrabban világosabb, neutrális darabokat választ, esetleg tengerészkék vagy királykék jöhet még szóba.

Jean Catuffe / Getty Images
Max Mumby / Indigo / Getty Images

The post II. Erzsébet egyik legdrágább ékszerét viselte Kamilla királyné a Versailles-i kastélyban first appeared on 24.hu.

Leave a Reply