Ungár Péter idén is megfordult a híressé vált az adriai villában, de nem pont akkor, amikor Orbán

Ungár Péter a Partizánnak adott interjút, ahol a beszélgetés Orbán Viktor adriai nyaralással kezdődött. Ennek az volt az apropója, hogy Ungár Péter, LMP-társelnök nővérének kizárólagos tulajdonában álló 350 négyzetméteres tengerparti villában, a horvátországi Opatijában töltötte augusztusi vakációját Orbán Viktor miniszterelnök.

Ungár azt mondta, hogy ő is járt már abban a villában, idén nyáron is, de nem akkor, amikor Orbán Viktor is ott volt most augusztusban. Arra nem válaszolt Ungár, hogy Orbán fizetett-e, és arra sem válaszolt, hogy más is volt-e Orbánnal. Ungár többször elmondta: nem érti, hogy ő ebben az ügyben miért lett ennyire fontos, „nem tudom, hogy melyik döntésem kritizálható” ebben az ügyben „azontúl, hogy úgy születtem, ahogy”.

Ungár elmondta, hogy volt olyan nyár 1998 és 2002 közt (ekkor még Ungár gyerek volt – a szerk.), amikor együtt nyaralt vele a balatonőszödi kormánynyaralóban, és látta a kormányfőt közelről. Elmondta azt is, hogy szerinte nagy előnye, hogy az ellenzékből ő már látta testközelből Orbánt, és nem démonizálja.

Nekem nem az a bajom, hogy hol nyaral a miniszterelnök, mert ez nem érdekes közügy-

mondta Ungár.

Azt később hangsúlyozta: ez „egy nettó rám húzott politikai ügy”, amelynek az a célja, hogy az LMP most induló EP-kampányának élét elvegyék. Azt is mondta Ungár, hogy összességében helytelennek tartja Orbán adriai nyaralását, „de nem tud olyan történni, hogy az én az én családomtól elhatárolódjak.”

A BIF nevű cégről, amelyben Ungár Péter családjával együtt tulajdonos, azt mondta

nem fogok elnézést kérni, hogy pénzt örököltem, és hogy kik a családtagjaink.

Az ellenzéki helyzetről azt mondta: intellektuális erőt csak a DK-ban lát Ungár. Szerinte problémás, hogy az ellenzék jelentős része „gyűlölködő szekta” lett. Ők az LMP-nél nem a radikális ellenzék útját, hanem a higgadt ellenzékét követi.

Elmondta: az LMP tudja támogatni Karácsony Gergelyt, akinek “nincs alternatívája” az ellenzéki oldalon, de Budapesten sem, noha továbbra is mérges a főpolgármesterre a előválasztási visszalépése miatt.

Kapcsolódó
Ungár Péter nővérének adriai villájában nyaralt Orbán

Az LMP-társelnök elismerte, hogy a testvéréé a villa, de állítása szerint nincs beleszólása abban, hogy kik nyaralhatnak ott.

The post Ungár Péter idén is megfordult a híressé vált az adriai villában, de nem pont akkor, amikor Orbán first appeared on 24.hu.

Leave a Reply