Hernádi Judit az Átrium megszűnéséről: Fáj a szívem, mert nagyon fontos és szabad színház zár be, aminek véleménye is volt

Az Átrium Színház társulata hétfő este közleményben tudatta a közönséggel, hogy a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán kénytelenek befejezni a tevékenységüket.

A történtek kapcsán most a Blikknek nyilatkozott Zsédenyi Balázs, az Átrium produkciós menedzsere, aki elmondta, gyakorlatilag öt éve válságmenedzsmentet tartanak fent a színházban, és mindig próbáltak valahogy túlélni, de be kellett látniuk, hogy az erejük végére értek.

Állami támogatás nélkül próbáltunk színházat csinálni, idén januárban megemeltük a jegyárakat és az előadásszámokat, és azt láttuk, hogy ha százhúsz százalékon pörög is a rendszer, nullára jövünk ki. Mindeközben mindenki csúcsra van járatva, fenntarthatatlan a helyzet. Amikor beláttuk, hogy nincs tovább, úgy határoztunk, még egy évadot végigcsinálunk, ugyanúgy a nullára kijőve, de legalább úgy, hogy méltó módon tudjuk elbúcsúzni a nézőinktől

– mondta Zsédényi.

A társulatban játszik Hernádi Judit is, aki a lap megkeresésére szintén megszólalt a témában: mint mondta, nagyon szép gesztusnak tartja, hogy a közönség tavaly is összefogott az Átriumért, de úgy véli, a segítségnyújtás nem a nézők feladata kellene, hogy legyen.

Színház támogatás nélkül nem tud létezni, és a támogatás nem csak a közönségtől kell, hogy jöjjön. Fáj a szívem, mert nagyon fontos és szabad színház zár be, aminek véleménye is volt. Egyelőre azonban még lemegy egy egész évad, még láthatóak remek színdarabok, például A félelem megeszi a lelket, azért még előttünk van egy év… Furcsa dolgok történnek az életben egyik pillanatról a másikra, úgyhogy majd meglátjuk

– fogalmazott a színésznő.

A témában nemrég Lilu is megszólalt, később pedig az Örkény István Színház felajánlotta, hogy átveszik az Átrium előadásait.

Kapcsolódó
Lilu: Vajon az Átriumot hány Lölő-jacht megtankolásából lehetett volna megmenteni?

„Köszönjük, hogy jól költitek a közpénzt” – üzente a műsorvezető.

The post Hernádi Judit az Átrium megszűnéséről: Fáj a szívem, mert nagyon fontos és szabad színház zár be, aminek véleménye is volt first appeared on 24.hu.

Leave a Reply