Jövő pénteken kezdődik a tanév, egy gyömrői iskolában két osztálynak tanterme sincs

Alig több, mint egy hét maradt a nyári szünetből, a gyömrői Fekete István Általános Iskola két új osztályának azonban egyelőre tanterme sincs, számolt be róla az ATV Híradó.

A riportban emlékeztetnek, az intézmény felújításáért évek óta harcolnak a szülők. A problémák sora akkor kezdődött, amikor egy jókora rész szakadt le az egyik tanterem plafonjából. Nem sokkal később egy új épületre kaptak ígéretet, majd két éve májusban, háborús és anyagi helyzetre hivatkozva ezt visszavonták.

Az iskolai szülői munkaközösség elnöke arról beszélt, amellett, hogy az épület állaga folyamatosan romlik, sokkal több gyerek jár már az intézménybe, mint a megengedett, emiatt idén plusz osztályt is ki kellett alakítani.

A megnövekedett létszám miatt a tankerület két konténert ígért a diákoknak, ahol tanulhatnak, de ezek nem érkeztek meg időben a tanévkezdésre. Legutóbb szeptember közepére ígérték őket, hangzott el a riportban.

Hauser Antal, a Gyömrői Önkormányzat kommunikációs vezetője az ATV megkeresésére elmondta, azokat a feladatokat, amiket az önkormányzat egy három oldalú megállapodásban vállalt, azokat teljesítették.

Az egy másik kérdés, hogy a konténeriskola nem készült el, az egy másik kérdés, hogy a Fekete István általános iskola bontása nem kezdődött meg, sőt, ahogy mi tudjuk új terveket kell készíteni, hiszen nincs meg a megfelelő anyagi forrás arra, hogy az eredeti tervek megvalósuljanak

– részletezte.

The post Jövő pénteken kezdődik a tanév, egy gyömrői iskolában két osztálynak tanterme sincs first appeared on 24.hu.

Leave a Reply