Tompos Márton: A Fudan már kapott 6 milliárd forintot, pedig nincs egyeteme, nincs ingatlanja

A Momentum frakcióvezető-helyettese egy Facebookon közzétett videóban számolt be arról, hogy Fudan Alapítvány, hogy a törvényben előírt ingatlanjait nem kapta meg, de 6 milliárd közpénzt igen, annak ellenére, hogy a kormány szerint nincs napirenden a projekt. Tompos Márton szerint

Van tehát egy alapítvány, amely a törvényben előírt ingatlanokat nem kapta meg, ahhoz a nem létező egyetemhez, amelynek az üzemeltetésére létrejött, de extra 6 milliárdot igen, attól a kormánytól, amely szerint a projekt nincs napirenden.

Hozzáteszi, hogy eredetileg tavaly decemberig kellett volna a tevékenységükről az Országgyűlésnek beszámolniuk, de ennek határidejét – 2 héttel az időpont előtt – megváltoztatták 2024 júniusára.

A Momentum politikusa az alapítványtól megkérdezte, hogy milyen szolgáltatásokat vettek igénybe; hogy miből van több százmillió forint kamatbevételük, illetve, hogy mit szólna a Gulyás Gergely azon kijelentésére, hogy nincsenek napirenden. “A Mandiner is megkérdezte gyakorlatilag pontosan ugyanezeket, és nekik elmondták, hogy az alapítvány még 2021 decemberében a nagyszabású tervek előkészítéséhez forrásokat is kapott, de ezt lekötötték, hogy megőrizzék az értékét, plusz a kuratóriumi és felügyelőbizottsági tagok 50 százalékkal kevesebb tiszteletdíjat kapnak, egyébként meg a beruházás helyett jelenleg az egyetemi curriculumra, illetve az akadémiai fejlesztésre fókuszálnak” – zárja videóját Tompos és kiemeli, hogy nem érti neki miért nem válaszoltak.

The post Tompos Márton: A Fudan már kapott 6 milliárd forintot, pedig nincs egyeteme, nincs ingatlanja first appeared on 24.hu.

Leave a Reply