Hadházy: Nem működő „innovatív” internetes oldalra költöttek félmilliárdos EU-támogatást

Hetek óta nézegetem, de mindig ez a hibaüzenet érkezik

– írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. Az ellenzéki parlamenti képviselő arról írt, hogy hetek óta hiába próbálja megnyitni azt az „innovatív ingatlanközvetítő honlapot”, amelyet 500 000 forintnyi EU-s forrásból fejlesztettek, az oldal nem működik.

A félmilliárdos projekt neve „Dedikált ingatlanértékesítő ügynök IT fejlesztéssel, angolszász modellre épülő hibrid ingatlanértékesítői platform”. A támogatás forrása a GINOP-8.1.3/B-17 – Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram, ami „kockázati tőkebefektetéseket” támogat a gazdaságilag elmaradt régiókban.

Nem csak a kamu, vagy nem eléggé megalapozott projektekkel induló, a pénzt elégető, majd felszívódó vállalkozás járhat jól. A dokumentumokat lapozgatva az látható, hogy a támogatott hitelek 20 százaléka nem a „vállalkozókhoz”, hanem a közvetítőkhöz (a tőkealapokhoz) kerül

jegyezte meg Hadházy hozzátéve:

A projekt nyertes pályázatainak listáját böngészve nem ez az innovatív honlap lehet az egyetlen, ahol milliárdok úsztak el.

The post Hadházy: Nem működő „innovatív” internetes oldalra költöttek félmilliárdos EU-támogatást first appeared on 24.hu.

Leave a Reply