Hat és fél év börtönre ítélték az amerikai valóságshow-sztárt, aki idős embereket tévesztett meg és semmizett ki

Jen Shah az amerikai luxusfeleségek életét bemutató The Real Housewives of Salt Lake City című valóságshowban szerepel 2020-tól, a műsorban korábban pazar bulikkal és drága ruhák vásárlásával fitogtatta gazdagságát. 2021 márciusában letartóztatták, és vádat emeltek ellene pénzmosás és telemarketinges csalás elkövetésére irányuló összeesküvés miatt. Bűntársával, Stuart Smith-szel állítólag olyan országos hálózatot működtettek, amivel

több tízmillió dollárt csaltak ki idős emberektől, emellett kontaktlistákkal is üzleteltek, személyes adatokkal kereskedtek.

Shah eleinte ártatlannak vallotta magát, később ügyészségi nyomásra megváltoztatta a vallomását. A múlt nyári tárgyaláson már az egyik vádpontban elismerte bűnösségét. A Szövetségi Igazságügyi Minisztérium tíz év börtönt kért a nőre, Shah ügyvédei három évre szerettték volna csökkenteni a büntetést.

Az ügyben január 6-án hirdettek ítéletet, Shah férje és két gyermeke társaságában jelent meg a bíróságon. Sidney Stein szövetségi bíró végül 78 hónap börtönre ítélte Jen Shah-t, akinek így

hat és fél évet kell majd a rácsok mögött töltenie.

Kiszabadulása után öt évig feltételesen lesz szabadlábon.

Sok szerencsét kívánok neked. Tudom, hogy magad mögött tudod ezt hagyni, és amikor kijössz, újjá tudod építeni az életed

– mondta a bíró a luxusfeleségnek.

Shah védőügyvédje egyébként azt mondta az ítélethirdetés előtt, hogy a munkáscsaládban felnőtt reality-sztár belátta tette súlyát, miután szembesítették a bizonyítékokkal. Felismerte, mekkora kárt okozott áldozatainak, és együttérez velük. Imádkozik a megbocsátásukért, de magának nem tud megbocsátani. Alig várja, hogy „kifizesse adósságát a társadalomnak, és amikor újra szabad nő lesz, visszafizeti adósságát az áldozatoknak, és megígéri, hogy példával jár majd elől” – fogalmazott az ügyvéd.

Az ügyész kiemelte, Shah a legkiszolgáltatottabb embereket károsította meg, és módszerét népszerűsítette is. Megerősítette, hogy szerintük a 120 hónapos büntetés lenne megfelelő számára.

The post Hat és fél év börtönre ítélték az amerikai valóságshow-sztárt, aki idős embereket tévesztett meg és semmizett ki first appeared on 24.hu.

Leave a Reply