Az Egységes Diákfront, és az Adom diákjai léptek a színpadra. Darida Lili, Bodor András, Bozsai Ákos.

Darida Lili arról beszélt, hogy szerdán reggel, még az volt a legnagyobb baja, hogy témazárót kéne írnia aznap, de napközben kiderült, hogy újabb tanárokat rúgtak ki, és egyértelmű volt, hogy ezt nem hagyják. Tüntetésre mentek, virrasztottak, és azokhoz az iskolákhoz mentek, ahonnan kirúgták a tanárokat. Mint mondta, hogy tanár akar lenni, de nem fog tudni majd visszatérni, mert leomlik az épület.

A tanáraimért, a diáktáraimért, a szüleimért, és a leendő tanárokért jöttem el

– mondta.

Mohos Márton / 24.hu

Diáktársa Bodor András, arról beszélt, hogy ahol polgári engedetlenséghez nyúlnak, ott már nagy a baj. Felszólította minden diáktársát, december 8-ára minden iskolába szervezzenek ülősztrájkot.

Bocsai Ákos, az Adom diákmozgalomtól azt mondta, azért jött el, mert rohadtul elege van. Pedagógusokat megalázzák, megfenyegetik – mondta. Pintér Sándornak tette fel a kérdést, tudja-e, hogy nem nyolc követ dobott ki az ablakon, hanem nyolc életpályát törtek meg? Szerinte a diákok érdeke mögé próbálnak bebújni a kirúgásokkal. Vajon tényleg a diákok érdeke, hogy végzősök tanárait bocsátják el? – Címezte a tankerületi vezetőknek. Bocsai a december 9-ére szervezett tüntetésre hívott mindenkit.

The post „Tanár akarok lenni” first appeared on 24.hu.

Leave a Reply