Woody Allen befejezte első francia nyelvű filmjének forgatását Párizsban

A francia közönségnek kíván köszönetet mondani Woody Allen első francia nyelvű filmjével, amelynek forgatását a héten fejezte be Párizsban. Az amerikai filmrendező ezt a Le Journal du Dimanche című francia hetilap vasárnap megjelent számának adott interjúban mondta.

Emlékeztetett arra, hogy a francia mozinézők az 1969-ben forgatott Fogd a pénzt és fuss! című vígjátéka óta szeretik és támogatják:

Amikor kísérletibb művekbe fogadtam, ők jobban támogattak és bátorítottak, mint az amerikai közönség.
New York már nem túl kellemes hely, boldogan szívom máshol a levegőt

– fogalmazott az amerikai rendező, akinek az amerikai filmgyártás hátat fordított, amióta nevelt lánya, Dylan Farrow azzal vádolta meg, hogy gyerekkorában Woody Allen szexuálisan molesztálta. A rendező tagadja a vádakat, az ügyben két független vizsgálatot is lefolytattak még az 1990-es években, és Allen ellen soha nem emeltek vádat.
A 86 éves rendező először forgatott franciául, jóllehet a nyelvet nem beszéli.

Mindig is európai filmes akartam lenni, és a filmek többsége, amelyek kedvet adtak ehhez a szakmához, francia. Tudom, hogy ez a film kevesebb bevételt fog hozni az Egyesült Államokban, mert a közönség ott nem szereti a feliratos filmeket

– tette hozzá.

Woody Allen úgy véli, nem baj, ha ezután a film után nem tud több nagyjátékfilmet forgatni, bár már a fejében van egy új forgatókönyv. Ez esetben színházban fog dolgozni vagy pedig könyveket ír – mondta.

Woody Allen Párizsban forgatott filmjének címe egyelőre nem ismert, az alkotás munkacíme WASP 22 (Woody Allen Secret Project). A főszerepeket Lou de Laâge, Melvil Poupaud, Niels Schneider és Valérie Lemercier alakítja. A rendező a történetről annyit árult el, hogy „egy krimiről van szó, egy komoly bűn és bűnhődés történetről, egy adag romantikával természetesen”, idézte az interjút az MTI.

The post Woody Allen befejezte első francia nyelvű filmjének forgatását Párizsban first appeared on 24.hu.

Leave a Reply