Trump helyesen döntött – mondta Netanjahu, majd megnyitották az óvóhelyeket

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint Donald Trump amerikai elnök bátor, helyes döntést hozott az iráni nukleáris alku felmondásával.

Washington, 2018. április 14.
Donald Trump amerikai elnök 2018. április 13-án, a washingtoni Fehér Házban a nemzethez intézett nyilatkozatában bejelenti, hogy elrendelte a légicsapások megindítását Szíria ellen, válaszul az április 7-én a kelet-gútai Dúma városában elkövetett vegyifegyver-támadásra. A légicsapásokat az Egyesült Államok az Egyesült Királysággal és Franciaországgal együttműködve hajtotta végre szíriai feltételezett vegyifegyver-raktárak ellen. (MTI/EPApool/Mike Theiler)

Trump felrúgja az iráni atomalkut, beláthatatlan következményekkel járhat

Az amerikai elnök kedd esti sajtótájékoztatóján közölte, bizonyítékuk van rá, hogy az iráni ígéret hazugság volt.

Az izraeli hadsereg az óvóhelyek megnyitására adott utasítást a Golán fennsíkon – közölte a tízes kereskedelmi tévécsatorna esti tévéhíradója kedden.

Izrael nagyra becsüli és támogatja Donald Trump döntését, amelyet bátornak és helyesnek nevezett Benjámin Netanjahu az izraeli tévécsatornákon élő adásban közvetített beszédében, amely közvetlenül Donald Trump korábban egyenes adásban bemutatott beszéde után hangzott el.

„Erőteljesen válaszolunk minden támadásra” – hangsúlyozta az izraeli miniszterelnök, és Trump lépését támogatva közölte, hogy Irán dollármilliárdokat költött katonai céljaira Szíriában, Jemenben és más közel-keleti országokban.

Netanjahu azt is kijelentette, hogy a 2015-ös nukleáris megállapodás pénzeket biztosított Iránnak, és lehetővé tette, hogy nukleáris bombák teljes arzenáljához elégséges uránt dúsítson.

Az izraeli hadsereg légvédelmi egységeket telepített az északi határvidékre a Háárec című újság honlapjának értesülése szerint. A televízió szerint azért adták ki az utasítást a Golán-fennsíkon a lakosságnak és a hatóságoknak az óvóhelyek megnyitására, mert szokatlan iráni csapatmozgásokat észleltek Szíriában. (MTI)

Leave a Reply