Több tucat tüntetőt akarnak elvinni a rendőrök a Kossuth térről

A Kettős Mérce élő Facebook-videója szerint körülbelül 20-25 tüntető lehet még a Kossuth téren, akik tegnap este érkeztek, hogy megakadályozzák a kordonok felállítását. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az Országgyűlés alakuló ülésánek napján teljesen lezárják a Kossuth teret, a gyülekezési joggal csak az jelentős méretű, elzárt területen kívül élhetnek az állampolgárok.

A tegnapi élőlánc olyannyira létszámmal állt fel, hogy nem is érték körbe a területet, később a ligetvédők érkeztek meg partiszekerükkel, de a rendőrök és az újságírók még így is többen voltak a téren, mint a tüntetők. Most a Parlament előtt maradt demonstrálók ellen indulhat rendőri akció:

Kitartanak a Kossuth téren, a rendőrség akcióra készül. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2018. május 7.

Kedd délelőtt 10 órakor kezdődik a Civil Ellenzéki Kerekasztal tüntetése, 18 órakor pedig jön a Mi vagyunk a többség nagytüntetése a parlament előtt.

A Jobbik múlt héten jelentette be, hogy képviselőik lebontják a kordonokat, Hadházy Ákos, az LMP leköszönő társelnöke pedig hétfőn közölte, hogy csatlakozik a kordonbontáshoz. Utoljára a Fidesz-frakció bontott kordont 2007-ben.

Leave a Reply