Nem indult valami jól a magyar birkózók számára az Eb

Lőrincz Tamás (77 kg) és Lám Bálint (130 kg) a keddi vigaszágra került, a kötöttfogás 87 kilogrammos kategóriájában címvédő Lőrincz Viktor ugyanakkor kiesett a Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság hétfői nyitónapján, írja az MTI.

A hétfői előcsatározások nem a várakozások szerint alakultak magyar szempontból, ugyanis a négyből egyetlen versenyző sem jutott be az elődöntőbe. Ennek ellenére tartogatott izgalmakat az esti program, mivel a Lőrincz-testvérek és Lám legyőzője is a négy között mérkőzött és az ő eredményüktől függött, hogy melyik magyar jut vigaszágra.

A feszültségeket csak fokozta, hogy technikai problémák miatt közel egy órát csúszott az esti kezdés, így helyi idő szerint 18 helyett majdnem 19 órakor szólították szőnyegre az első párt az Ali Alijevről, Dagesztán első világbajnokáról elnevezett arénában.

Előzetesen arra lehetett számítani, hogy a Lőrincz Tamást a nyolc között búcsúztató világbajnok vajdasági Nemes Viktor és a Lámot a 16 között legyőző, címvédő török Riza Kayaalp győzelemmel zárja a napot, a Lőrincz Viktort felülmúló azeri Islam Abbasov viszont kikap. Ez bejött, Nemes és Kayaalp győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség, Abbasov pedig kikapott, igaz, ő majdnem borította a papírformát, ám egy feszült hangulatú mérkőzésen végül 4-2-re kikapott orosz riválisától, Lőrincz Viktor pedig kiesett.

Igazából egyetlen mérkőzést, Lőrincz Viktor negyeddöntőjét sajnálom ma. Az első menetben nagyon kevés hiányzott az akcióhoz, azon múlt. Lőrincz Tominál sajnos Nemes most erősebb volt, ő is így érezte, nem tudott vele mit kezdeni

– értékelte a napot az MTI-nek Sike András szövetségi kapitány.

A nap negyedik magyarja, Krasznai Máté (63 kg) az első meccsén kikapott és kiesett.

A vigaszág küzdelmeit a kedden 10.00-kor kezdődő programban rendezik, amikor további öt kötöttfogású kategória selejtezőire is sor kerül. Kedden a magyarok közül Torba Erik (60 kg), Kozák István (67 kg), Szabó László (82 kg) és Kiss Balázs (97 kg) is megkezdi szereplését az Eb-n.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Leave a Reply