Félkarú játékost draftoltak le az NFL-be

Az elmúlt napokban megtartották az NFL-draftját, melynek hét köre van, azaz a csapatok összesen 256 fiatal játékjogára csaptak le. Az 1/1-es kisebb meglepetésre az Oklahoma irányítója, Baker Mayfield lett, aki a Cleveland Brownst próbálhatja majd megmenteni.

Ami érdekes, hogy idén a 142. helyen kiválasztott Shaquem Griffinről is világszerte ír a sportsajtó.

A 22 éves játékosról bővebben is írtunk nemrég, amnionköteg-szindróma nevű rendellenesség miatt nem fejlődött ki rendesen a bal karja, az elviselhetetlen fájdalmai miatt négyéves korában amputálni kellett a bal kezét. Mindez azonban nem állította meg, hogy eljusson az NFL-ig, a Seattle Seahawks foglalta le a játékjogát. Ő lett ezzel a liga történetének első félkarú játékosa, nem mellesleg pedig egy csapatba került ikerstestvérével, Shaquillel.

Be akartam bizonyítani az egész világnak: mindegy, hogy az embernek egy vagy két keze van, a lényeg, hogy ha játékos vagy, akkor játszol.

ATLANTA, GA - JANUARY 01: Shaquem Griffin #18 of the UCF Knights celebrates after sacking Jarrett Stidham #8 of the Auburn Tigers (not pictured) in the third quarter during the Chick-fil-A Peach Bowl at Mercedes-Benz Stadium on January 1, 2018 in Atlanta, Georgia.   Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Minden fizikai törvényt átír tízmilliók új, félkarú példaképe

Egy 22 éves, sokak által leírt srác megmutatta Amerikának, hogy nem létezik lehetetlen.

A pillanat, amikor a család megtudja, hogy ledraftolták:

Nyitókép: STREETER LECKA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Leave a Reply