A soproni lányok megint megmutatták

A Sopron Basket nem is olyan rég – vasárnap – még óriási csodát tett azzal, hogy előbb bejutott a női Euróliga Final Fourba, majd ott egészen az ezüstéremig menetelt.

Sopron, 2018. április 22.
Angela Salvadores (j) és Tina Jovanovic (b), a Sopron, valamint Kristi Toliver, az orosz Jekatyerinburg játékosa a nõi kosárlabda Euroliga döntõjében, a Sopron Basket - Jekatyerinburg mérkõzésen a soproni Novomatic Arénában 2018. április 22-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Euroliga: ezüstérmet szerzett a csodatevő Sopron Basket

A döntőben is elszántan küzdött a magyar csapat, de a Jekatyerinburg már túl soknak bizonyult.

A török és orosz ellenfelekhez, sztárcsapatokhoz képest akár ujjgyakorlatnak is tűnhetne a Szekszárd elleni bajnoki döntő, de nem az.

A két gárda döntője azért ígért nagy izgalmakat, mert mindkét csapat 18/2-es győzelmi mérleggel zárta az alapszakaszt, ráadásul az egymás elleni összevetésnek köszönhetően a szekszárdiak érkeztek első helyen a nagydöntőbe. A rájátszást tekintve egyaránt 22/2 volt a felek mutatója, ráadásul tavaly ugyanez a két együttes szerepelt a fináléban, melyben akkor 3-1-re győzött a Sopron.

A tolnaiak pazar idényt futnak: megnyerték az alapszakaszt és elhódították a Magyar Kupát. Utóbbi döntőjében két ponttal győzték le a Sopront. 

A csütörtöki csata a címvédő 6-0-s vezetésével indult, ám a hetedik percben már a Gereben Lívia vezérelte házigazdáknál volt az előny (11-10), akik hamarosan 16-11-re elhúztak. A nyitónegyed Jelena Milovanovic dudaszós triplája révén döntetlennel zárult. A folytatásban az Atomerőmű öt perc alatt egy pontot hozott össze, ezalatt a Sopron hat ponttal meglépett, a nagyszünetben 27-31 volt az állás.

Fordulás után egyre jobban magához ragadta a kezdeményezést Roberto Iniguez címvédő csapata, a 27. percben 33-43-ra elhúzott, Milovanovic – a mezőny legjobbja – pedig már 16 pontnál tartott. A harmadik negyed végére 14 pontra nőtt a különbség (35-49), ekkor eldőlni látszott a mérkőzés. A zárószakaszban Zeljko Djokic tanítványai 35-51 után nagy rohamot indítottak, sorozatban hét pontot szereztek, de kilenc pontnál közelebb nem tudtak férkőzni ellenfelükhöz. A soproniak végül magabiztos győzelemmel vették el a Szekszárd pályaelőnyét a döntőben, csakúgy, mint tavaly.

Női kosárlabda bajnokság, döntő, első mérkőzés eredmény:

Atomerőmű KSC Szekszárd-Sopron Basket 53-63 (16-16, 11-15, 8-18, 18-14)
Legjobb dobók: Oblak 11, Gereben 10, Silva da Costa 8, illetve Milovanovic 16, Turner 12, Fegyverneky 9, Page 9

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzésére vasárnap 18 órakor kerül sor Sopronban.

Leave a Reply