Videón, ahogy rátámad a lányát kínzó 15 éves szekálóra egy apuka

Megszólalt az az 53 éves ausztrál apuka, akit még márciusban vettek videóra, ahogy rátámad egy 15 éves fiúra, aki hónapokig szekálta kislányát. Mark David Bladen a 60 Minutes című műsornak árulta el, miért is esett neki a fiúnak a Brisbane városában található gördeszkás parkban.

A tűzoltó elmondása szerint nem azért ment oda hozzá, hogy megverje, ő csak beszélni akart a fiú fejével. Azonban elvesztette a fejét, amikor a fiú rávigyorgott, miközben hozzá beszélt. „Előtört belőlem Dr Jekyll” –  mondta Bladen.


Az esetről készült mobiltelefonos videón látni lehet, ahogy a férfi beszél a padon ülő fiúhoz, majd váratlanul előrelendül, és a nyakánál fogva megragadja, és a földre löki a gyereket. Ekkor többen is megpróbálják elrángatni az apukát, aki vadul ütni próbálja a fiút.

Az eset után a gyerek a rendőrségre ment, és feljelentést tett az apuka ellen, akinek végül ezerdolláros pénzbüntetést kellett fizetnie, miután a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát testi sértés vádjában.

A bíróság ugyanakkor úgy döntött, hogy nem veszik nyilvántartásba a büntetést, így nem lesz büntetett előéletű. Sokan gondolják, úgy, hogy ez így helyes, mert szerintük az apuka nem követett el semmilyen bűnt, hanem csak kiállt lánya mellett, és jól cselekedett. A kocsmában, ahova járni szokott, például igazi hősnek tartják.

Bladen az eset után azonban azt mondta, sajnálja, megbánta és szégyelli, amit tett, és arra kért mindenkit, hogy ne tegye azt, amit ő csinált. „Elvesztettem a fejemet” – jelentette ki.

(Kiemelt fotó:Twitter/60Minutes)

Leave a Reply